АМБАСАДОРОТ НА Р.ТУРЦИЈА ВО РМ Н.Е ЃУРОЛ СОКМЕНСУЕР ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

АМБАСАДОРОТ НА Р.ТУРЦИЈА ВО РМ Н.Е ЃУРОЛ СОКМЕНСУЕР ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

Градоначалникот Талески  оствари работна средба со Амбасадорот на Турција  Н.Е Сокменсуер  на која се разговараше за  потенцијалите на Битола за инвестирање во ИЗ „Жабени“ и Касарната  како   и за привлекувањето на  идните турски инвестиции. .
Посетата беше искористена и за обележување на 113 год. од дипломирањето на Мустафа Кемал Ататурк на воената гимназија во Битола .
 Во присуство на Амбасадорот на Р . Турција во Македонија , воени аташеа и дипломатскиот кор на Р. Македонија уште еднаш се проговори за делото на овој голем човек кој уште тогаш имал космополитски визии.