АМБАСАДОРОТ НА Р.РОМАНИЈА Н.Е. ЈУСТИНИЈАН ФОШКА ВО ПРВА ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА БИТОЛА

АМБАСАДОРОТ НА Р.РОМАНИЈА Н.Е. ЈУСТИНИЈАН ФОШКА ВО ПРВА ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА БИТОЛА

]]>

   Градоначалникот Талески имаше прв  официјална средба со Н:Е. Јустинијан Фошка амбасадор на Р.Романија  после неговото назначување во РМ.
   На средбата се разговараше за досегашната соработка  како и можностите за идни инвестиции  и продлабочивање на соработката во делот на економијата.
   Амбасадорот Фошка даде предлог за збратимување на Битола со градот Јаш во Р.Романија што беше прифатен со големо задоволство од Градоначалникот Талески.