МИНИСТЕРОТ МИЛЕ ЈАНАКИЕВСКИ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА БИТОЛА

МИНИСТЕРОТ МИЛЕ ЈАНАКИЕВСКИ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА БИТОЛА

Министерот за транспорт и врски Миле Јанакиевски оставри работна средба со Градоначалникот Талески и општинската администрација. На средбата се разговараше за проектите на општината   кои се финансирани од Владата на РМ и  Министерството за транспорт и врски околу процедурите за одобрување и нивната реализација.
Министерот Јанакиевски ја искористи средбата на неколку битолчани лично да им ги врачи решенијата за легализација.