ПРЕВЕНТИВНО ПРЕД ПОЖАРИТЕ ЗАСЕДАВАШЕ КРИЗНИОТ ШТАБ НА ОПШТИНА БИТОЛА

ПРЕВЕНТИВНО ПРЕД ПОЖАРИТЕ ЗАСЕДАВАШЕ КРИЗНИОТ ШТАБ НА ОПШТИНА БИТОЛА

Во кабинетот на Градоначалникот  Талески заседаваше кризниот штаб превентивно екипирајќи се за да бидат подготвени  во случај да настанат пожари во наредниот период.
Беа донесени неколку заклучоци:  до крајот на  месецов сите возила на засегнатите институции да бидат исправни, а оние кои не се да се поправат, за да се обезбеди 24 часовна готовност, отворање на противпожарен камп за сите волонтери да се стекнат со знаење, а останатите да се потсетат како се пристапува во гаснење на шумски пожар., во  јавните претпријатија да бидат задолжени најмалку по 10 лица од своите претпријатија за тие да бидат први во справувањето со пожарите и  активирање на мобилните екипи  во критичните места.