ПОЖАРНИКАРИТЕ ОД БИТОЛА НА ОБУКА ВО ЕПИНАЛ-ФРАНЦИЈА

ПОЖАРНИКАРИТЕ ОД БИТОЛА НА ОБУКА ВО ЕПИНАЛ-ФРАНЦИЈА

 

   Градоначалникот Талески ги прими во својот кабинет петтемина пожарникари кои беа на петдневна обука во збратимениот град Епинал-Франција.
   На средбата пожарникарите ги пренесоа импресиите и искуствотот кое го стекнаа на обуката како што е  начин како побрзо, полесно и поефикасно да дојдат до целта при гаснење шумски пожари,  гаснење пожар во урбана средина,, гаснење пожар кај автомобили кои имаат плински уреди.
   Ова е прва ваква обука на пожарникари од Битола во Франција , во иднина следат и други  активности  согласно потпишаната спогодба помеѓу двата  збратимени града Битола и Епинал.