ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЃОРГЕ ИВАНОВ ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЃОРГЕ ИВАНОВ ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

Претседателот Ѓорге Иванов оствари еднодневна посета на Битола, при што најпрво се сретна со Градоначалникот Талески во општинската зграда. На средбата се разговараше за актуелната состојба на општината, за реализираните и идните проекти во насока на побрз економски развој. Градоначалникот Талески му подари на Претседателот Иванов грбот на Битола и монографија посветена на Хераклеја Линкестис.
Претседателот Иванов оствари средба и со ректорот на Универзитетот „Св.Климент Охридски“  проф.д-р Златко Жоглев, каде се разговараше за организираноста на универзитетот и развојните можности, особено по поддршката на Владата  и отварањето на нови дисперзирани студии на Универзитетот.
Претседателот Иванов оддржа предавање за Европската Унија пред студентите на Факултетот за администарција и манаџмент на информациските системи.
Посетата Претседателот Иванов  ја заокружи со посета на Печатницата „Киро Дандаро“ и прошетка по Широк сокак.