ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЃОРГЕ ИВАНОВ ВО ПОСЕТА НА ОПОЖАРЕНИТЕ МЕСТА ВО БИТОЛА

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЃОРГЕ ИВАНОВ ВО ПОСЕТА НА ОПОЖАРЕНИТЕ МЕСТА ВО БИТОЛА

Претседателот на РМ Иванов и Градоначалникот Талески ги посетија опожарените места со последниот пожар пред се селото Ротино кое беше најпогодено од огнената стихија.
Остварија средба со жителите на селото и беше разговарано за мерките кои ќе ги превземи државата и локалната самоуправа за санирање на штетите како и за заштита од идни пожари