АМЕРИКАНСКИОТ АМБАСАДОР ФИЛИП РИКЕР ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА БИТОЛА

АМЕРИКАНСКИОТ АМБАСАДОР ФИЛИП РИКЕР ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА БИТОЛА

Градоначалникот Талески оствари работна средба со НЕ Филип Рикер Амбасадор  на САД во РМ. Ова беше прва официјална средба и се искористи во насока на запознавање на амбасадорот со потенцијалите на Битола и можноста за понатамошна соработка помеѓу Битола и Амбасадата на САД.