Посета на РОМАНСКИОТ АМБАСАДОР ВО РМ

Посета на РОМАНСКИОТ АМБАСАДОР ВО РМ

Градоначалникот Владимир Талески и Романскиот амбасадор во РМ г-дин  Адријан Стефан Константинеску, ја отворија изложбата на фотографии Сибиу- Европска престолнина на културата-207 год.. Изложбата е во организација на НУ „Завод и Музеј“ –Битола и Романската амбасада.