ПОСТАВЕН СПОМЕНИКОТ НА БИТОЛСКИТЕ БРАНИТЕЛИ ОД КОНФЛИКТОТ ВО 2001

ПОСТАВЕН СПОМЕНИКОТ НА БИТОЛСКИТЕ БРАНИТЕЛИ ОД КОНФЛИКТОТ ВО 2001

Пред Саат кулата беше поставен споменик -ангел во знак на загинатите седум битолски бранители  во вооружаниот конфликт во 2001