СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА НОВАТА МУЗЕЈСКА ПОСТАВКА ПО ПОВОД 75 ГОДИНИ БИТОЛСКИ МУЗЕЈ

СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА НОВАТА МУЗЕЈСКА ПОСТАВКА ПО ПОВОД 75 ГОДИНИ БИТОЛСКИ МУЗЕЈ

По повод 75 годишницата на битолскиот музеј, Градоначалникот Талески со Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска, свечено ја отворија новата музејска поставка „се чувало ко очите“