ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ПАРЛАМЕНТАРНИОТ ДОМ НА АВСТРАЛИЈА ХЕРИ ЏЕНКИНС ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ПАРЛАМЕНТАРНИОТ ДОМ НА АВСТРАЛИЈА ХЕРИ ЏЕНКИНС ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

 

   Градоначалникот Талески оствари работна средба во својот кабинет со претседателот на парламентарниот дом на Австралија Хери Џенкинс, со кого разговараа за идната соработка на Битола и нашата дијаспора во Австралија  во делот на инвестиции
Исто така гостинот во придружба на Градоначалникот Талески прошета по Широк Сокак.