ВЕЛИГДЕНСКО ПРАЗНУВАЊЕ

ВЕЛИГДЕНСКО ПРАЗНУВАЊЕ

Пред бројните битолчани кој го посетија храмот „Св.Великомаченик Димитриј“  владиката Петар одржа свечана богослужба најавувајќи го христовото воскресение. На свечаената богослужба присуствуваше Градоначалникот Талески со неговата сопруга  кој заедно со своите сограѓани го дочекаа христовото воскресение.