ТРИБИНА ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ РЕГУЛАТОРНА ГИЛОТИНА- „ПРЕДНОСТ НА МАЛИТЕ“

ТРИБИНА ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ РЕГУЛАТОРНА ГИЛОТИНА- „ПРЕДНОСТ НА МАЛИТЕ“

Во организација на Министерството за информатичко општество и администрација и Општина Битола  се организира трибина во рамките на четвртата фаза на Регулаторната гилотина – “Предност на малите”,  со претставниците на малите и средни претпријатија за намалување на бројот на непотребни бирократски процедури или административни пречки за бизнисите.
На трибината присуствуваа Министерот Иво Ивановски и Градоначалникот Талески.
     Целите на  трибината беше преку  предлози и сугестии да се  дојде до определени решенија и мерки за намалување на оптоварувањата и  поедноставување на условите за работа на деловната заедница во Република Македонија.