ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ НА СРЕДБА СО НОВИНАРИТЕ ВО ПРЕСРЕТ НА ПРАЗНИКОТ НА ГРАДОТ „4-ти НОЕМВРИ“ – ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА БИТОЛА

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ НА СРЕДБА СО НОВИНАРИТЕ ВО ПРЕСРЕТ НА ПРАЗНИКОТ НА ГРАДОТ „4-ти НОЕМВРИ“ – ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА БИТОЛА

На средбата со претставниците на средствата за информирање Градоначалникот Талески информираше за настаните околу прославата на денот на градот кој започнаа во петокот на 28 октомври и ќе траат цела недела  завршувајќи со свечаното доделување на наградата „4-ти Ноември“ на самиот ден.
Исто така го најави присуството на делегациите на збратимените градови : Епинал –Р.Франција, Ријека – Р.Хрватска, Стари град, Београд-Р.Србија, Крањ-Р.Словенија.
Градоначалникот Талески им го честита на сите граѓани на Битола празникот „4-ти Ноември“.