4 – НОЕМВРИ – ПРИЕМ НА ДЕЛЕГАЦИИТЕ ОД ЗБРАТИМЕНИТЕ ГРАДОВИ

4 – НОЕМВРИ – ПРИЕМ НА ДЕЛЕГАЦИИТЕ ОД ЗБРАТИМЕНИТЕ ГРАДОВИ

 

   Градоначалникот Талески оствари прием и со делегациите на збратимените градови и тоа Стари град – Белград – Р Србија, Бурса – Р.Турција и Епинал – Р.Франција.
Средбата беше искористена за разнема на искуства, презентирање на досегашните активности во делот на меѓусебната соработка како и планови за идните заеднички проекти помеѓу Битола и збратимените градови