ЛАУРЕАТОТ НА СТРУШКИТЕ ВЕЧЕРИ НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

ЛАУРЕАТОТ НА СТРУШКИТЕ ВЕЧЕРИ НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

Годинешниот лауреат на Струшките вечери на поезијата  добитникот на Златниот венец,  бугарскиот поет Љубомир Левчев  со група поети од повеќе земји  остварија средба со  Градоначалникот Владимир Талески, кој му подари плакета на Битола во знак на сеќавање на овој ден.