НАГРАДЕНИТЕ УЧЕНИЦИ ОД СУ „ТАКИ ДАСКАЛОТ“ НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ1

НАГРАДЕНИТЕ УЧЕНИЦИ ОД СУ „ТАКИ ДАСКАЛОТ“ НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ1

Младите истражувачи од средното училиште „Таки Даскалот“ успешно се претставија на 47-та државна смотра на млади истражувачи освојувајќи прво место во математика, две втрои од информатика и физика и три пофалници од биологија.
Наградените ученици имаа прием во кабинетото на Градоначалникот Талески кој им додели слики од стара Битола и им посака среќа и успех во натамошното школување.