Пуштен во употреба рудникот „Брод-Гнеотино“

Пуштен во употреба рудникот „Брод-Гнеотино“

 

   По повод 4-ти Ноември, Денот на ослободувањето на Битола, на свечен начин беше пуштен во употреба руднико „Брод-Гнеотино“. На свеченоста присуствуваа Претседателот на Собранието на Р. Македонија, Љубиша Георгиевски, Вицепремиерот во Владата на Р. Македонија, Зоран Ставревски, Градоначалникот на Битола, Владимир Талески и голем број гости.