СТУДЕНТИ ОД ЕПИНАЛ ФРАНЦИЈА НА РАЗМЕНА ВО БИТОЛА

СТУДЕНТИ ОД ЕПИНАЛ ФРАНЦИЈА НА РАЗМЕНА ВО БИТОЛА

Во рамките на проектот за размена на млади помеѓу двата збратимени града Битола и Епинал деновиве во нашиот град престојуваат 3 студенти од Епинал  кои учествуваа во меѓународниот летен камп во Хераклеа . Тие исто така ја посетија зградата на Општина Битола и беа примени од страна на Градоначалникот Талески
Минатата година 5 студенти од Битола, на отсекот за македонско -француски јазик и од Факултетот за јавна администрација престојуваа на летна акција-меѓународен камп за реставрација,  во близина на градот Епинал..
Целта на ваквите проекти на збратимените градови  е преку размена да се овозможи  поголем број млади да се зближат и  запознаат меѓусебно и да ги запознаат културите на двата града, двата народа.