РЕКОНСТРУИРАНА УЛИЦАТА ИВО ЛОЛА РИБАР

РЕКОНСТРУИРАНА УЛИЦАТА ИВО ЛОЛА РИБАР

 

   Градоначалникот Талески на средба со новинарите ги информираше за инфраструктурните активности на општината на улицата „Иво Лола Рибар”.  Оваа улица доби нов асфалат во должина од околу 1,3 км. , се променија дел од ивичњаците и направија нови сливници. Со ова Битола доби современа сообраќајница која ќе ја поврзува со Р Грција.