ГРАДЕЖНИЦИ ОД РОМАНИЈА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

ГРАДЕЖНИЦИ ОД РОМАНИЈА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

 

   Во организација на Регионалната стопанска комора и почесниот конзулат на Романија, во Битола, се одржа средба на градежни компании од Романија со градежните компании од Битола. Средбата ја отвори Градоначалникот Владимир Талески. Целта на посетата беше заедничка соработка на градежните компании од Романија со градежните компании од Битола, затоа што овој вид на стручен кадар е дефицитарен во Романија.