ОПШТИНА БИТОЛА НА САЕМОТ EXPO REAL 2008 ВО МИНХЕН

ОПШТИНА БИТОЛА НА САЕМОТ EXPO REAL 2008 ВО МИНХЕН

Делегација од Општина Битола предводена од Градоначалникот Владимир Талески учествуваше на Саемот Expo rela 2008 во Минхен и се престави со проектот индустриска зона Жабени. Се остварија контакти со повеќе потенцијални инвеститори. Македонскиот  штанд беше организиран од страна на GTZ  и Агенцијата за странски инвестиции.  На саемот покрај општините Битола, Гостивар, Аеродорм, учестуваше и Заменик Мнистерот за локална самоуправа Фарук Фератовски, Генаралниот конзулат на РМ во Минхен Васко Грков  и македонските презентери во Германија Кирил Несторовски и Алберт Лиманоски.