ОПШТИНАТА ЌЕ ГИ САНИРА ОШТЕТЕНИТЕ СПОМЕН СОБИ ВО ЕВРЕЈСКИТЕ ГРОБИШТА

ОПШТИНАТА ЌЕ ГИ САНИРА ОШТЕТЕНИТЕ СПОМЕН СОБИ ВО ЕВРЕЈСКИТЕ ГРОБИШТА

После вандалскиот чин на комплетно уништување на двете спомен соби во еврејскиот портал на влезот на Еврејските гробишта во Битола, Градоначалникот Талески оддржа прес конференција  на која соопштии дека санацијата ќе ја изврши Општина Битопла а за идни  проекти ќе се бараат средства од Министерството за култура . Исто така   повика да се вклучи и еврејската заедница по примерот на француските гробишта.