Изложба „Сеќавање на мајсторот“

Изложба „Сеќавање на мајсторот“

 

   Во рамките на БИТ ФЕСТ 2006 , во Магазата , беше отворена изложба на слики од авторот Зоран Николовски, архитект и сценограф од Битола. Изложбата  по повод  250 години од раѓањето на В.А.Моцарт а под наслов „Сеќавање на Мајсторот“ содржи 24 дела , масло на платно , акрилик на платно и акварел. Битолчани можат да ја посетат изложбата до  3 септември.