39 СЕМАКЕДОНСКА ИСЕЛЕНИЧКА СРЕДБА ВО ТРНОВО ПО ПОВОД ГОЛЕМИОТ ПРАЗНИК ИЛИНДЕН

39 СЕМАКЕДОНСКА ИСЕЛЕНИЧКА СРЕДБА ВО ТРНОВО ПО ПОВОД ГОЛЕМИОТ ПРАЗНИК ИЛИНДЕН

Традиционлано и оваа година се прослави големиот македонски празник Илинден  во селото Трново на кој зборуваа : Иван Џо Петревски, претседателот на Матицата на иселениците на Македонија, вицепремиерот во Владата на Република Македонија Васко Наумовски, претседателот на Светскиот македонски конгрес Тодор Петров и претседателот на Сојузот на Македонците  од Егејот “Македон”, Ташко Јованов. Во името на градот домаќин  Битола, големиот број присутни на собирот ги поздрави  и за значењето на денот Илинден  зборуваше Градоначалникот Владимир Талески.