ПРЕМИЕРОТ НИКОЛА ГРУЕВСКИ НА 30-ТА ЈУБИЛЕЈНА СЕМАКЕДОНСКА ТРАДИЦИОНАЛНА ПОГРАНИЧНА СРЕДБА ВО СЕЛО ТРНОВО

ПРЕМИЕРОТ НИКОЛА ГРУЕВСКИ НА 30-ТА ЈУБИЛЕЈНА СЕМАКЕДОНСКА ТРАДИЦИОНАЛНА ПОГРАНИЧНА СРЕДБА ВО СЕЛО ТРНОВО

Во организација на Здружението на Македонците од Егејскиот дел на Македонија  се одржа 30-та семакедонска традиционална погранична средба во дворот на црквата „Пресвета Богородица“ во селото Трново.
На средбата говореше Премиерот на РМ   Никола Груевски и Градоначалникот Талески кои ги поздравија присутните македонци на семакедонската средба.