КОНЦЕРТ НА СИМОН ТРПЧЕСКИ ВО БИТОЛА

КОНЦЕРТ НА СИМОН ТРПЧЕСКИ ВО БИТОЛА

Со концертот на Симон Трпчести Градоначалникот Талески ја најави Битола град на културата за 2008 год. и го промовира новото пијано сеилер донација за грдаот од Интернационалната фондација за музика и уметност ИМАФ од Вадуз Лихтенштајн.
Во преполнетата сала на Центарот  за култура, битолчани имаа можност да уживаат во прекрасната музика на големиот пијанист Симон Трпчески.
Средствата собрани од продажбата на билетите ќе бидат донирани за хуманитарни цели.