4-ТИ НОЕМВРИ – СВЕЧАНО ПОТПИШУВАЊЕ НА СПОГОДБАТА ЗА ВОСПОСТАВУВАЊЕ НА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ РИЕКА –Р.ХРВАТСКА И БИТОЛА

4-ТИ НОЕМВРИ – СВЕЧАНО ПОТПИШУВАЊЕ НА СПОГОДБАТА ЗА ВОСПОСТАВУВАЊЕ НА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ РИЕКА –Р.ХРВАТСКА И БИТОЛА

Во кабинетот на Градоначлникот Талески во присуство на делегациите на збратимените градови : Епинал –Р.Франција, Ријека – Р.Хрватска, Стари град, Београд-Р.Србија, Крањ-Р.Словенија беше свечано потпишана спогодбата за воспоставување на соработка помеѓи градовите Риека и Битола.