ОТВОРЕНИ VII ДРЖАВНИ СПОРТСКИ ИГРИ НА ОУ ВО БИТОЛА

ОТВОРЕНИ VII ДРЖАВНИ СПОРТСКИ ИГРИ НА ОУ ВО БИТОЛА

 

   Во спортската сала „Младост“ на свечен начин беа отворени VII државни спортски игри на основни училишта. На игрите ќе настапат преку 1000 учесници од цела држава кои ќе се натпреваруваат во 10 дисциплини.
Игрите ги отвори Министерот Антонио Милошоски а присутните ги поздрави Градоначалникот Талески.