УПРАВНИОТ ОДБОР НА ЕВН МАКЕДОНИЈА НА РАБОТНА СРЕДБА ВО БИТОЛА

УПРАВНИОТ ОДБОР НА ЕВН МАКЕДОНИЈА НА РАБОТНА СРЕДБА ВО БИТОЛА

Градоначалникот Талески оствари работна средба со Управниот одбор на ЕВН  Македонија  предводен од претседателот Г-дин Хенгст.
На средбата се разговараше за тековните и идни активности и проекти на Општина Битола со ЕВН како што се забрзување на изградбата на двете трафостаници во ИЗ „Жабени“, реализација на развојните планови на општината околу уличното  осветлување и др тековни активности.
Оваа средба Градоначалникот Талески ја оцени како позитивна и во интерес на идната соработка. Исто така се заблагодари на досегашната соработка и реализирани заеднички проекти како што е промена на дел од електричната мрежа во населба „Баир“.