АМБАСАДОРОТ НА Р.ХРВАТСКА КУЈУНЏИЌ ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

АМБАСАДОРОТ НА Р.ХРВАТСКА КУЈУНЏИЌ ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

Градоначалникот Талески оствари проштална средба со Амбасадорот на Р Хрватска во РМ  Иво Кујунџиќ, на која присуствиваше  и Хрватскиот Конзул во Битола Бранко Маретиќ.  
Хрватскиот амбасадор Кујунџиќ оствари  средба со Градоначалникот Талески по повод завршувањето на неговиот амбасадорски мандат во Македонија. Тој на средба истакна дека  најголем успех за време на неговиот мандат е отворањето на Почесен конзулат на Република Хрватска во Битола, за што му се заблагодари и на Градоначалникот Талески.