АМБАСАДОРОТ НА Р.ХРВАТСКА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

АМБАСАДОРОТ НА Р.ХРВАТСКА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

Градоначалникот Талески оствари протоколарна средба со Амбасадорот на Р.Хрватска Н.Е. Златко Крамариќ. Оваа е  прва протоколарна средба на која се разговараше за можностите за соработка помеѓу Битола и Р.Хрватска  пред се во делот на економскиот и културниот развој.