АМБАСАДОРОТ НА Р.УКРАИНА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

АМБАСАДОРОТ НА Р.УКРАИНА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

Градоначалникот Талески оствари официјална средба со Амбасадорот на Р.Украина Н.Е. Јуриј Хончарук . Оваа е  прва протоколарна средба на која се разговараше за можностите за соработка помеѓу Битола и Р.Украина пред се во делот на еконoмскиот развој.