31 –ва ПОГРАНИЧНА СРЕДБА НА МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЕГЕЈСКИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА

31 –ва ПОГРАНИЧНА СРЕДБА НА МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЕГЕЈСКИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА

Градоначалникот Талески ги поздрави присутните на традиционалната погранична средба на Македонците од Егејскиот дел на Македонија
Обединување на Македонците од целиот свет беше главната порака упатена од  31-вата погранична средба на Македонците од Егејскиот дел на Македонија, која се одржа во потпелистерското село Трново.
Средбата беше исполнета со богата културно-уметничка програма која ја приредија членовите на ансамблот за фолклор “Гоце Делчев“ од Битола, а нивната програма ја започнаа со изведбата на Комитското оро.