средба со ново назначениот амбасадор на Руската Федерација

средба со ново назначениот амбасадор на Руската Федерација

 

Градоначалникот Талески оствари средба со ново назначениот амбасадор на Руската Федерација Н.Е. Владимир Солоцински  кој дојде за прв пат во  Битола. Беше разговарано за продолжување и интензивирање на соработката во делот на културата и економскиот развој.