СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ СО МИНИСТЕРОТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА ЏЕЛИМ БАЈРАМИ

СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ СО МИНИСТЕРОТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА ЏЕЛИМ БАЈРАМИ

 

   Градоначалникот Талески имаше средба со министерот за животна средина и просторно планирање, Џелим Бајрами, на која се разговараше за 10 приоритетни проекти во Општина Битола, кои ќе бидат поддржани од страна на Владата на Р. Македонија во наредниот период, како што се изградба на ободен канал во населбата  Баир, пречистителна станица на Стрежевското Езеро и други проекти.