СТОПАНСКАТА КОМОРА НА РМ ОСТВАРИ СРЕДБА СО СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ ОД БИТОЛА И ПРИЛЕП

СТОПАНСКАТА КОМОРА НА РМ ОСТВАРИ СРЕДБА СО СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ ОД БИТОЛА И ПРИЛЕП

Градоначалникот Талески ја отвори средбата на тема „Инвестиции и модерна инфраструктура- клучни предуслови за економски раст“ во организација на Стопанската комора на РМ и Македонски железници.
На средбата присуствуваа Претседателот на Стопанска комора на РМ Бранко Азевски и директорот на Македонски железници Оливер Деркоски.
 Стопанствениците од регионот  разменаа искуства околу економскиот развој на државата каде еден од клучните елементи е модерната инфраструктура односно железницата како и привлекувањето на странски инвестиции.