4 –ТИ НОЕМВРИ – ПОЛАГАЊЕ НА СВЕЖО ЦВЕЌЕ

4 –ТИ НОЕМВРИ – ПОЛАГАЊЕ НА СВЕЖО ЦВЕЌЕ

По повод 4-ти Ноември – Денот на ослободувањето на Битола, Градоначалникот ВладимирТалески, Претседателката на Советот Лилјана Кузмановска, членови на Советот, делегациите на гости од збратимените градови Бурса-Р.Турција, Епинал – Р.Франција и Стари Град – Р.Србија и претставници на Сојузот на борците Битола, положија свежо цвеќе на споменикот на НОАВМ, партизанските гробишта и гробовите на загинатите бранители во селата Породин и Новаци.