ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ ПОЛОЖИ ЦВЕЌЕ НА СПОМЕНИКОТ НА 120 ПОЛИТИЧКИ ЗАТВОРЕНИЦИ КОИ ПОБЕГНАА ОД ЦЕНТРАЛНИОТ ОБЛАСТЕН ФАШИСТИЧКИ ЗАТВОР ВИТОЛА

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ ПОЛОЖИ ЦВЕЌЕ НА СПОМЕНИКОТ НА 120 ПОЛИТИЧКИ ЗАТВОРЕНИЦИ КОИ ПОБЕГНАА ОД ЦЕНТРАЛНИОТ ОБЛАСТЕН ФАШИСТИЧКИ ЗАТВОР ВИТОЛА

По повод 63 годишнината од бегството на 120 политички затвореници од Централниот областен фашистички затвор во Битола, Грдаоначалникот Талески положи свежо цвеќе на споменикот во месноста „Црн мост“