ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ ИМ ЈА ЧЕСТИТА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА НА ОСНОВЦИТЕ И СРЕДНОШКОЛЦИТЕ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ ИМ ЈА ЧЕСТИТА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА НА ОСНОВЦИТЕ И СРЕДНОШКОЛЦИТЕ

 

По повод новата учебна година Градоначалникот Талески ги посети ОУ Елпида Караманди и подрачнотот ОУ Тодор Ангелевски во Горно Оризари каде беше пуштен и реновираниот дел на училиштето донација од Проектот модернизација на образованието.
Исто така го посети и средното техничко училиште Ѓорги Наумов , каде заедно со Министерот за информатичкo општество Ивo Ивановски го промовираа новиот владин проект компјутер за секое дете.