Oтворено петтото Меѓународно графичко триенале

Oтворено петтото Меѓународно графичко триенале

 

Градоначалникот Талески го отвори 5 Меѓународно графичко триенале на које се претставија 500 учесници од 56 земји од целиот свет. Меѓународното жири додели грант при на Марцијас Бијалас од Полска.