ТРАДИЦИОНАЛНА НОЌНА АТЛЕТСКА ТРКА

ТРАДИЦИОНАЛНА НОЌНА АТЛЕТСКА ТРКА

Во организација на Сојузот на спортови од Битола и Сојузот на училишен спорт, како дел од програмата по повод одбележувањето на Денот на ослободувањето на градот се одржа традиционалната ноќна атлетска трка. На трката учествуваа над 1000 учесници меѓу кои најмлади беа учениците  од 3 одд, основци, средношколци, студенти и други граѓани.