Трка на мирот

Трка на мирот

 

   По повод Светскиот ден на мирот во Битола по втор пат се одржа трката на мирот во која учествуваа околу 150 деца од основните училишта Елпида Караманди и Коле Канински . Факелот на мирот во Битола пристигна од Р.Албанија а откако во нашиот град му беше симболично предаден на Градоначалникот Владимир Талески, трката продолжи кон Р.Грција. Овој настан се одржува традиционално во светски рамки.