32-РА ПОГРАНИЧНА СРЕДБА НА МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЕГЕЈСКИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА

32-РА ПОГРАНИЧНА СРЕДБА НА МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЕГЕЈСКИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА

Градоначалникот Талески кој е и покровител на средбата  ги поздрави присутните на традиционалната погранична средба на Македонците од Егејскиот дел на Македонија
Обединување на Македонците од целиот свет беше главната порака упатена од  32-вата погранична средба на Македонците од Егејскиот дел на Македонија, која се одржа во потпелистерското село Трново.
Средбата беше исполнета со богата културно-уметничка програма која ја приредија членовите на ансамблот за фолклор Гоце Делчев” од Битола, а нивната програма ја започнаа со изведбата на Комитското оро.