ТУРСКА ДЕЛЕГАЦИЈА НА ФИРМАТА ЕГЕ КООП ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА БИТОЛА

ТУРСКА ДЕЛЕГАЦИЈА НА ФИРМАТА ЕГЕ КООП ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА БИТОЛА

Градоначалникот Талески оствари работна средба со претставници на турската фирма Еге кооп предводена од директорот Хусеин Аслан и Амбасадорот на РМ во Р.Турција Горан Тасковски.
На средбата се разговараше за можностите за инвестиции  и одличните услови кои ги нуди Владата и Општината,  во ИЗ „Жабени“ , Касарната и други атрактивни локации низ градот
На средбата се разговараше и за  историското присуство на Битола во животот на таткото на модерна Турција, Мустафа Кемал Ататурк.