ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА Р. ТУРИЦИЈА НЕ АБДУЛА ЃУЛ ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА Р. ТУРИЦИЈА НЕ АБДУЛА ЃУЛ ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

   Градоначалникот Талески оствари протоколарна средба со  Претседателот на Р.Турција НЕ Абдула Ѓул и заедно ја посетија спомен собата на Мустафа Кемал Ататурк. По прошетката  по Широк сокак го  посетија сетот за снимањето на серијата Елведа Румелија.  Со оваа средба се отвори можност за поголема соработка помеѓу Битола и Р.Турција.