ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ДЕСЕТ УЛИЦИ ВО СЕЛО КРАВАРИ

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ДЕСЕТ УЛИЦИ ВО СЕЛО КРАВАРИ

Во селото Кравари денес започна реконструкцијата на десет улици. Со овој проект ќе бидат преасфалтирани или за прв пат ќе добијат асфалт десет улици. Вредноста на проектот е над 4 000 000 денари, а ќе се асфалтираат улици во должина од над 1 километар.
„Како што направивме во Бистрица, Кукуречани и Цапари и овде по барање на мештаните започнавме со асфалтирање на 10 краци во вкупна должина над 1 километар. Нашите активности не се само на ова место. Веќе работиме и во централното градско подрачје и во многу рурални места. Во финална фаза сме со асфалтирањето на патот Трново – Магарево, на улицата М.Т Живкови, интензивно работиме на Црн Мост, Васко Карангелевски, кружниот тек и на други места. Убеден сум дека оваа градежна сезона ќе биде една од најдобрите откако постои локалната самоуправа, изјави градоначалникот на општина Битола Д-р Владимир Талески.
Жителите на с.Кравари изразија големо задоволство од досегашната соработка со локалната самоуправа, како и од заедничкиот интерес за продолжување на континуитетот на реализација на проекти во интерес на мештаните. Според програмата за работа на локалната самоуправа во периодот 2013 – 2017 наскоро ќе започне изградба на нова детска градинка во селото Кравари, а во соработка со Агенцијата за млади и спорт во ова место ќе биде изградено и повеќенаменско игралиште.