НА ПЕЛИСТЕР СЕ ОДРЖА ВЕЛЕСЛАЛОМ

НА ПЕЛИСТЕР СЕ ОДРЖА ВЕЛЕСЛАЛОМ

Љубителите на зимскиот спорт имаа можност да уживаат во убавото време и снегот на Копанки  и воедно да бидат учесници на велеслаломот кој после толку години пауза пак заживеа на Пелистер.
На настанот беа присутни Градоначалникот Талески, Министерот за информатичко општество Иво Ивановски, директорот на ЕЛЕМ Чинговски како и претставници на планинарското друштво.