ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ НА НАЈУСПЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ ВО ВЕЛИГДЕНСКИОТ КРОС 2011

ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ НА НАЈУСПЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ ВО ВЕЛИГДЕНСКИОТ КРОС 2011

Во организација на Сојузот на спортски федерации на РМ по петти пат се оддржа Велигденски крос во кој учествуваа ученици од основните и средни училишта во РМ. И оваа година најуспешни и прво наградени беа учениците од ОУ „Коле Канински“ и СУ „Јосип Броз Тито“ од Битола.
Градоначалникот Талески приреди прием  за најуспешните и првонаградени ученици од овие две училишта и им поклони слики со мотиви од Битола.